BLAUWE VLAGGEN VOOR BRESKENS

Opnieuw zes Blauwe Vlag certificaten voor stranden in de gemeente Sluis! Vandaag mocht de gemeente deze tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Blauwe Vlag in Ouddorp, opnieuw in ontvangst nemen. Voor het 15e jaar op rij vallen de Sluise stranden in de prijzen. De jachthaven van Cadzand-Bad mocht het Blauwe Vlag keurmerk voor de tweede keer ontvangen!

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

De Blauwe Vlaggen zullen dit seizoen weer wapperen op de volgende locaties:

  • Breskens (bij strandpaviljoen Beachhouse 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje)
  • ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand-Bad (bij de jachthaven)
  • Cadzand-Bad (bij strandpaviljoen Caricole)
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen De Strandganger)
  • Groede (bij strandpaviljoen PUUR)

De gemeente is erg trots op het resultaat en bedankt iedereen die zich daar elk jaar weer voor inzet. Zonder de inspanningen van de strandpaviljoens, het serviceteam, Dethon en strandexploitatie Michielsen zou het niet lukken om de kwaliteit van de stranden zo hoog te houden.