KNRM Breskens zoekt vrijwilligers!

KNRM Breskens zoekt vrijwilligers in Groede, Schoondijke en Hoofdplaat

Naast de zoektocht naar een nieuwe beroepsschipper kan de reddingboot van Breskens ook nog altijd goede vrijwilligers gebruiken. Vanaf nu wordt het zoekgebied daarvoor wel iets ruimer. Personen die binnen 8 km rijden vanaf het reddingstation wonen en/of werken kunnen nu opstapper worden.

Sinds het begin van de tweede wereldoorlog ligt er een reddingboot in Breskens gestationeerd. Al bijna 80 jaar lang wordt deze reddingboot bemand door mannen en vrouwen die in Breskens wonen en/of werken.

Vandaag de dag is het voor vrijwillige hulpdiensten steeds lastiger om aan vrijwilligers te komen. Ook reddingstation Breskens heeft hiermee te maken. Hoewel er nu geen tekort is aan vrijwilligers, wordt er met het oog op de toekomst toch aanvulling gezocht.

Er is daarom gekeken naar de mogelijkheid om het gebied voor vrijwilligers iets ruimer te maken en ook open te stellen voor mensen van buiten Breskens. Hierbij zijn factoren zoals uitruktijd, eigen veiligheid, veiligheid bevolking en nog andere aspecten afgewogen.

Uitkomst is dat aan alle voorwaarden voldaan kan worden wanneer iemand binnen 8 km vanaf het reddingstation woont en/of werkt. In de praktijk betekent dit dat ook mannen en vrouwen uit Groede, Schoondijke en Hoofdplaat vrijwilliger kunnen worden op reddingboot Zeemanshoop.

Wat vragen wij:

• Wonen en/of werken binnen 8 km rijden vanaf het reddingstation (route rondweg)

• Goede beschikbaarheid (weekdagen tijdens kantooruren beschikbaar is een pré)

• Minimaal 18 jaar en maximaal 45 jaar oud bij inschrijving.

• Fysiek gezond & stressbestendig

• Bereid zijn tot het volgen van cursussen.

Wat bieden wij:

• Zinvol, leuk en vooral dankbaar vrijwilligerswerk.

• U maakt deel uit van een gemotiveerd, hecht en enthousiast team.

• Gratis opleidingen en trainingen voor veiligheid en (nautisch) reddingswerk.

• Goede verzekeringen tegen ongevallen.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij KNRM reddingstation Breskens of wenst u meer informatie. Neem dan contact op met onze secretaris. E-mail: secretaris@breskens.knrm.nl

Natuurlijk kunt u ook meer informatie vinden op onze website. www.knrm.nl/breskens

Foto’s Mario rentmeester