Ter Schelde geteisterd door vandalisme

Ter Schelde, het verzorgingstehuis waar tussen 1972 en 2006 vele oudere inwoners van Bresjes woonden en verzorgd werden, en waar menig jongere Bressiaander ooit veelvuldig op bezoek kwam omdat Oma en/of Opa er woonde, wordt in sneltreintempo een bouwval.


Ter Schelde toen er nog mensen in woonden

Ter Schelde heeft na sluiting nog enkele jaren gediend als tijdelijke opvang voor inwoners van De Burght in Oostburg, maar nadat deze tijdelijke inwoners vertrokken zijn wordt Ter Schelde helaas geteisterd door vandalisme en gaat het steeds meer lijken op een bouwval. Ramen op de onderste verdiepingen zijn dichtgetimmerd, Op de verdiepingen daarboven zijn ramen kapot gegooid, zonneschermen hangen kapot naar beneden.

Jammer dat een pand waar zoveel herinneringen liggen voor zoveel Bressiaanders op deze manier zijn laatste dagen slijt.

Het plan is dat Ter Schelde nog dit jaar wordt afgebroken en er gestart wordt met de bouw van een nieuw complex met levensloop bestendige woningen. Hopelijk wordt hier niet te lang mee gewacht. De kans dat er ongelukken gaan gebeuren wordt steeds groter. Bij de storm vorige week zijn er namelijk al stukken van het dak losgekomen. AD

    
Nu is het een bouwval geworden, bijna alle ruiten aan de achterzijde zijn kapot gemaakt