Vissersmonument aangepast teruggezet

Na de reconstructie van de kaoje staat ook het Vissers­monument weer terug op zijn plaats. Volgens Rijkswaterstaat stond het monument in de weg bij het verankeren van een nieuwe damwand en is het daarom tijdens deze werkzaamheden weggehaald en tijdelijk elders in de haven geplaatst. Na terugplaatsing zijn er echter wel een aantal opvallende veranderingen.

Zo ontbreken de roestvrijstalen “vazen” waar mensen bloemen in konden zetten, en staat de omheining dichter tegen het monument aan: dit is wel weer handig om de namen op het monument beter te kunnen lezen. Ook valt op dat de omheining rond het hele monument zit (in de oude situatie zat die niet aan de achterkant), en dat de verschillende kettingen nu wel heel erg ongelijk hangen. Ook hangt er een “loze” schakel. Het lijkt erop alsof het niet met zorg is afgewerkt, maar is dit ook zo? Het Vissersmonument staat op 26 september 2018 al 20 jaar aan de kaoje in Bresjes. Het is op 26 september 1998 onthuld door Saar Steijaert-van Haneghem, geassisteerd door haar zoon Wilfried. Het monument werd ontworpen door Jaap Boekhout en vermeldt de namen van op zee omgekomen Bressiaanders. AD

 


De oude situatie.


De verhuizing.


De nieuwe situatie.

Eén gedachte over “Vissersmonument aangepast teruggezet

 • januari 17, 2018 om 6:06 pm
  Permalink

  Klopt Sylvia, je kon ook niet achterlangs lopen, de klossenpees was aan beide zijden vastgemaakt aan de vloeipalen. En ja er stonden vierkante pijpen waar je bloemen in kon zetten. (zie foto)

  In het nieuwe havenplan is er niks meer te zien van het vissersteiger of vissers monument???
  Bijna alle vissers zijn vertrokken van dat vissersteiger voor hun laatse reis! Het zou de plannenmakers sieren om daar ook eens aan te denken.

  grt
  JJA

Reacties zijn gesloten.