Zeillessen voor jeugd

Ook in 2018 staat er weer een enthousiaste groep met trainers en helpers klaar voor de zeillessen van de Watersportvereniging Breskens (WVB). Het belooft weer een jaar vol zeilplezier te worden. Naargelang je ervaring wordt je ingedeeld in een groepje van 6 tot 8 kinderen. Tijdens de lessen leer je op jouw niveau basiskennis over knopen leggen en de wind, daarnaast leer je de vaardigheden van het zeilen in de optimist, aanleggen, sturen, de stand van je zeil en in de gevorderde groep is er zelfs af en toe een wedstrijdje. Voorafgaand aan de lessen in de jachthaven van Breskens houden we een zwembadles om kennis te maken met de optimist (een eenmansjeugdzeilboot).

De data van de lessen zijn als volgt:
8 april (kennismaking en zwembadles)
2 juni (WVB-klusdag, materiaal klaarmaken)
10 en 24 juni, 1 en 8 juli, 2 en 23 september (op die dag is het WVB-clubkampioenschap voor alle deelnemers) De lessen duren meestal van 10:00 tot 16:00 uur, indien dit anders is wordt dat van tevoren gecommuniceerd.

De minimale eisen voor de zeillessen zijn:
o In bezit van een zwemdiploma A (NL)
o 8 jaar of ouder
o Lid van Watersportvereniging Breskens, dit mag via een familielid maar je kan ook zelf jeugdlid worden: dit kost 20 euro per jaar. Hiermee kan je dan niet alleen de zeil lessen volgen maar ook bijvoorbeeld meedoen met
activiteiten zoals de Funrace

De Watersportvereniging Breskens heeft zelf een aantal optimisten tot haar beschikking die gebruikt kunnen worden bij de zeillessen voor de beginners.

Inschrijven kan via www.wvbreskens.nl tot 31 januari, daarna worden de groepen samengesteld en krijgt u een bevestiging. De inschrijving alleen is geen garantie dat u ook mee kunt doen. Het inschrijfgeld is met een eigen
boot: € 50, zonder eigen boot: € 75.