Lekkere kerstmaaltijd door Ouderensoos VVH

Ieder jaar staan de vrijwilligers van het Ouderensoos VVH klaar om tientallen mensen van boven 55 jaren oud een gezamenlijke kerstmaaltijd aan te bieden.

Jacco Bakker verzorgde de rijkelijk gevulde borden in de zaal in MFC De Korre, met op appel-en-perenhout gerookte zalm en charcuterie of tomatensoep als voorgerecht. Er waren 68 deel­nemers dit jaar, en iedereen zag er stralend gelukkig uit toen ze een échte kerstmaaltijd kregen in goed gezelschap.

Begeleid door kerstmuziek van Ingrid Pieters werd het voorgerecht snel verorberd. Als hoofdgerecht hadden ze keuze uit kabeljauwpotje of boeuf bourguignon. De foto’s liegen er niet om: het was een waar succes, en voor velen een prachtige gelegenheid om een sociale, aangename kerstmaaltijd bij te wonen.

Als afsluiter werd er of een kaasplankje of bosvruchtendessert geserveerd. De sfeer, het eten en de muziek kon iedereen wel bekoren. We hopen dat een initiatief als dit, een jaarlijks vervolg zal krijgen.

—ADP