Een kleine sfeerimpressie van de wintermarkt 2017

De wintermarkt ging zonnig van start 39 kramen waren er met wat kerstversiering. De horeca had heerlijke soepen. Restaurant J&B had een heerlijke erwtensoep in een prachtig houten huisje. Deze soep werd gepresenteerd door kerstengel Rebecca en haar kerstelfje Wilfried. Bij Restaurant de Bull stond een tafeltje met daarachter het kerstelfje Angelique en kabouter elf Stefan, die een bezoekje vanuit Ibiza deed om het soepfestival op te leuken. Ze serveerden een heerlijke uiensoep met croutons. Escobar deelde het terras met Maartje van t’ Vosje die met heerlijke kaasjes en lekkernijen stond. Voor Escobar stond het sneeuwdametje Danielle met een heerlijke uiensoep en glühwein. De volgende was de Buurman/Centraal met het kerstgnoompje die heel vriendelijk was en een heerlijke tomatensoep en champignonsoep serveerde. Het volgende kerststalletje was de Ons dagelijkse kost met een mooi winterprinsesje die lekkere courgettesoep presenteerde. Als laatste in de rij was Spuiplein 41 die met twee prachtige dennen elfjes een heerlijke bloemkoolsoep serveerde.

Over de markt liep Kerstvrouw Elsie rond met lekkere versnaperingen voor jong en oud. De Charles Dickens familie (gespeeld door Toneelvereniging Thalia) deden het geweldig. Zonder te oefenen hebben ze een mooi toneelstuk neergezet. Feline, Senne en Livia speelden mee als kindjes en deden het geweldig. Ook het koor Flashback zong prachtig.

Voor volgend jaar wordt er gekeken of er een andere inrichting gegeven kan worden aan de markt. Het soepfestival was weer een groot succes en Toneelvereniging Thalia is dan ook van harte welkom en hopelijk wil Kerstvrouw Elsie ook dan jong en oud weer verwennen.